Ledverlichting - wij zijn trendsetter

 

Onze missie is energie besparen voor u

 

De eerste led is in 1962 uitgevonden en is hiermee de laatst uitgevonden lichtbron en heeft de laatste jaren een enorme technologische ontwikkeling doorgemaakt.

Lichtbronnen zoals gasontlading (met oa kwik of natrium), halogeen en inductie zijn geheel uitontwikkeld en bieden (al geruime tijd) geen uitzicht op technologische verbeteringen waardoor deze lichtbronnen de strijd met de aldoor verbeterde ledtechnologie zal verliezen.

Zeker voor de toepassingen waarin wij ze gebruiken, het verlichten van grote oppervlaktes, lijkt het of de tijd het afgelopen decennium stil heeft gestaan.

Nog immer worden grote oppervlaktes verlicht met 2000 watt halogeenlampen of 1000 watt gasontladingslampen omdat vervanging te duur of omdat er simpelweg geen alternatief is.

Led heeft door ons in 2014 zijn intrede gedaan als rijbakverlichting en heeft inmiddels aangetoond zuinig, flexibel en betrouwbaar te zijn. Sinds 2014 hebben wij als enige fabrikant de efficiency met maar liefst 42% weten op te schroeven zonder in te boeten op kwaliteit of forse prijsstijgingen en geven wij “flexibiliteit” nieuwe invulling.

Led als rijbakverlichting is zeker de investering waard, vraag ons om een offerte en wij wijzen u op de vele voordelen die led heeft ten opzichte van gasontlading.

LED: DE VOORDELEN VOOR RIJBAKVERLICHTING

HOGE LUMEN/WATT VERHOUDING

Onze armaturen hebben de een hoge lumen per watt verhouding waardoor veel energie kan worden bespaard en een armatuur meer licht geeft. Het maken van een goed lichtplan is daarmee eenvoudiger.

HOGE LUMENOUTPUT

Ledarmaturen vergelijkt u op basis van de lumenoutput en het aantal lumens per watt. Wij bouwen onze armaturen om te excelleren op deze punten. Wij hebben een hele range van ledarmaturen die gasontladingsarmaturen van 400 watt, 1000 watt en 2000 watt kunnen vervangen.

DUURZAAM

De levensduur van standaard gasontladingslampen zijn 8.000 uren. De ledchips die wij gebruiken in onze ledarmturen gaan maar liefst 150.000 uren mee. Dat betekent dat indien u de lampen 6 maand per jaar gebruikt met een gemiddelde van 4 uur per dag, u het armatuur pas na 223 jaar hoeft te vervangen.

LAAG ENERGIEVERBRUIK

Door de hoge lumen/watt verhouding kunnen wij het stroomverbruik van onze ledarmaturen beperken zonder af te doen aan lichtopbrengst. Onze standaard ledlampen verbruiken tussen 100 en 160 watt terwijl een gasontladinglamp 435 watt per uur verbruikt (400 watt voor de lamp en 35 watt voor het voorschakelapparaat). Dat is een besparing van maar liefst 76%. U bespaart iedere seconde, minuut, uur of dag dat u de lampen aan heeft staan.

U bespaart veel meer indien u nu nog halogeenlampen gebruikt. 1000 watt of 2000 watt halogeenlampen worden nog steeds veel gebruikt om paardenbakken te verlichten. Indien u overstapt op led, bespaart u hiermee 85% tot wel 95% energie. Als u 2000 watt halogeenlampen gebruikt, is het misschien verstandig om naar de plaatsing van de lichtmasten te kijken. Wij geven u hierin graag advies.

 

NOOIT VERVANGEN VAN EEN LAMP

Bij ca 8.000 uren of mogelijk eerder, dient u de gasontladingslamp te vervangen. Gasontladingslampen zijn relatief duur met € 35,= per stuk.

Indien u meerdere armaturen op rij heeft, zult u merken dat de nieuwe lamp een iets andere kleur en een minder hoge lichtopbrengst heeft waardoor het beter is om alle lampen te vervangen. Met led hoeft u de lamp niet te vervangen omdat de kans op uitval minimaal is.

MEER LICHT = NIEUW ARMATUUR?

Vanwege voortschrijdende techniek is het mogelijk om steeds efficiëntere ledarmaturen te maken. Om hiervan te profiteren dienden consumenten tot op heden altijd nieuwe armaturen te kopen. Dat behoort nu tot het verleden. Wij bieden u de unieke mogelijkheid om het inwendige van deze armaturen te vervangen zodat u kunt profiteren van de allernieuwste techniek.

Neem contact met ons op voor meer informatie.